O kuhinji i kuhanju

Zanima nas isključivo spravljanje jela odličnoga ukusa. Svaki zalogaj iz naše ponude je ručno rađen od zdravih sezonskih sastojaka poznatoga podrijetla, mahom iz okolice Zagreba. U našim delicijama su jaja sretnih koka koje šeću dvorištem. Mliječni proizvodi poput putra, kravljega sira, vrhnja i mlijeka u potpunosti su domaći ili proizvedeni u mini mljekarama Zagorja. Pšenično brašno svježe je mljeveno u malom zagorskom mlinu. Orahe i lješnjake sami smo ubrali u našem vrtu ili ih po potrebi nabavljamo kod provjerenih obiteljskih gospodarstava (OPG). Povrće i voće nabavljamo na tržnici, svježe, direktno od poznatih proizvođača. Povrće u našim jelima uvijek je svježe ubrano i pripremljeno, jer ne koristimo smrznuto i konzervirano povrće. Naša jela i umaci su lagani, rađeni uglavnom na maslinovom ulju, na bazi komorača uz minimalno korištenje luka i češnjaka. Začine koje koristimo, peršin, celer, vegeta, menta, majčina dušica, ružmarin ili bosiljak ubrali smo svježe u našemu vrtu. Kreme, nadjeve, umake i tijesta isključivo mutimo, mijesimo i razvlačimo sami.
Za kolače koristimo vrhunsku čokoladu s visokim udjelom kakaa (od 60% do 80%). Šećer koristimo umjereno i kad receptura dopušta, skloniji smo visokokvalitetnom, smeđem Muscovado šećeru.

Ne koristimo umjetne arome, boje, aditive, konzervanse, kao ni umake i kreme u prahu.

Naša je hrana u potpunosti prirodnadomaća svježa te pripremljena s puno ljubavi.

Bilo da se radi o finger food ili sjedi i jedi ponudi, naša jela baziraju se na tradicionalnim lokalnim receptima. U finger-food ponudi ona su prilagođena suvremenom načinu života i tzv., koktel konzumacijama (zalogaji bez pribora za jelo). Bez obzira na ograničenja koja donosi ovakav način serviranja hrane, to su bogati zalogaji (slane pite, štrudle, musake, punjena peciva, quiche…), daleko od nezanimljivih narezaka ili konfekcijskih kolačića ili canapéa.

Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Facebook